Opgroeien in armoede

Kinderen die opgroeien in een gezin met weinig tot geen geld kunnen vaak niet meedoen met leeftijdsgenoten. Anderen vieren hun verjaardag, gamen op de nieuwste X-box, gaan naar concerten, terwijl zij niet meedoen. Om nuttige sociale vaardigheden en ervaringen op te doen en je eigen kwaliteiten en talenten te ontwikkelen, willen we graag dat alle kinderen op een normale manier kunnen opgroeien. 

De werkgroep Opgroeien in Armoede zoekt naar oplossingen op de volgende vragen:

  1. Hoe kunnen we een omgeving creëren waarin alle kinderen kunnen meedoen?

We hebben twee projecten opgestart:

Project Kinderfestival

Eind augustus (onder voorbehoud) vindt het Kinderfestival Haren plaats. Een prachtig initiatief van onze netwerkleden om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. 

 

Voor meer informatie, de exacte datum en aanmelden zie de website van Kinderfestival Haren

Project Superschool

We verkennen de mogelijkheden in Groningen om samen met een basisschool de kinderen een dier aanbod te bieden van 8.00 tot 18.00 uur. Daarin is er naast het leren van de cognitieve vakken ook aandacht voor sport, cultuur, muziek, techniek, enzovoort. elk kind kan zijn eigen interesses volgen en de eigen talenten verder ontwikkelen. 

We zijn nog op zoek naar een basisschool die dit samen met ons wil verkennen. Belangstelling? Stuur ons een mail: moedige.dialoog.groningen@gmail.com