Werkende armen

We weten dat veel mensen met schulden een betaalde baan hebben. Om allerlei redenen worden medewerkers met loonbeslag nog weinig geholpen door hun werkgever. Zij kunnen al in een vroegstadium de signalen herkennen en de medewerker hulp aanbieden, waardoor zij weer snel financieel fit zijn. 

De werkgroep Werkende armen zoekt naar oplossingen op de volgende vragen:

  1. Hoe kunnen leidinggevenden al in een vroegstadium financiële zorgen bij hun medewerkers signaleren, een goed gesprek hierover aangaan en hen adequaat doorverwijzen?
  2. Hoe kunnen we zzp'ers en kleine ondernemers steunen nu hun omzet door de Corona maatregelen is teruggelopen? 

Steun aan leidinggevenden bij vroegsignalering

De werkgroep heeft het volgende te bieden:

Leidinggevenden en managers die openstaan om medewerkers en/of klanten te ondersteunen bij hun financieel situatie bieden we verschillende interventies:

  • advies gesprek over doelstellingen, beleid en werkafspraken
  • formuleren van beleid
  • formuleren van procedures
  • werken met budgetcoach
  • trainingen en workshops in bewustwording en gesprekstechnieken

Voor meer informatie stuur een mail naar moedige.dialoog.groningen@gmail.com

Voor het maken van een vrijblijvende afspraak bel Thomas de Boer op 06 - 54 25 10 70

Voor het goed doorverwijzen van een medewerker naar de juiste hulpinstantie maken we gebruik van de Nederlandse Schuldhulproute. Elk bedrijf kan hiervan lid worden en zijn medewerkers in een vertrouwde omgeving hulp bieden. De route begint met het anoniem invullen van een vragenlijst waarna de medewerker naar de juiste hulpinstantie in zijn eigen woonwijk wordt geleid.

Voor meer informatie ga naar Nederlandse Schuldhulproute. We nemen graag de mogelijkheden met u door voor een eigen digitaalpakket.

Voor het invullen van de vragenlijst ga naar Geldfit

Steun aan zzp'ers en kleine ondernemers

We bieden de volgende steun:

Samen met ikonderneemhet.nl is er speciaal voor zzp'ers een community opgezet om elkaar te ondersteunen tijdens de crisis en om gezamenlijk één geluid te laten horen naar de overheid.

Voor meer informatie of lidmaatschap ga naar de website van ikonderneemhet.nl

Ook voor zzp'ers en (kleine) ondernemers wordt er een Nederlandse Schuldhulproute opgesteld en aangeboden. Zodra deze gereed is, zullen we deze via een link beschikbaar stellen en volgt er een regionale campagne.

Ben je zzp'er of ondernemer en wil je nu hulp, dan verwijzen we je door naar Kram en Meersma