Online Trefpunt

We ontmoeten je graag online om gezamenlijk een beeld te krijgen van de huidige effecten en hulpverlening door corona.

Doe mee met Online Trefpunt

 

Achtergrond

Al jarenlang staat Groningen, Stad en provincie, bovenaan de lijst van mensen die leven in armoede en schulden. We doen veel om deze mensen te helpen en te ondersteunen. Alle partijen die op dit thema willen samenwerken en samen nieuwe oplossingen willen invoeren, hebben zich aangesloten bij Moedige Dialoog Groningen.

Het afgelopen halfjaar hebben we te maken met het Corona-virus en de bijbehorende maatregelen van lock-down, sociale afstand, enzovoort. De verwachting is dat deze maatregelen vooral kwetsbare groepen raakt in hun levensomstandigheden. Meer mensen zullen dan moeite hebben om zichzelf te redden, zowel financieel, persoonlijk of sociaal. Wanneer deze verwachting uitkomt, legt dat een grote druk op de hulpverlening. Om samen met alle partners in het netwerk te zorgen dat de hulpverlening kwalitatief goed blijft, leggen we deze dagen enkele vragen aan jullie voor. 

We hebben ons hierbij laten inspireren door het rapport “Covid-19 en Schuldenproblematiek in Nederland” van Schuldenlab en Deloitte en volgen hun opbouw: wat is de impact van Covid-19, huidige hulpverlening en knelpunten, mogelijke oplossingsrichtingen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen in de praktijk en welke knelpunten en oplossingen jullie zien.

Opzet

In de week van 14-18 september leggen we jullie elke dag een vragenlijst voor over de thema’s die jullie kennen van Moedige Dialoog Groningen. Elk thema wordt door een werkgroep opgepakt en in beweging gebracht. De thema’s zijn:

  • Opgroeien in Armoede
  • Netwerk Vergroten
  • Werkende Armen
  • Efficiënte Schuldhulpverlening 

In elke enquête stellen we jullie vragen over de impact van de huidige situatie op het thema, welke knelpunten er opdoemen in de hulpverlening en welke oplossingen jullie voor ogen hebben. 

De antwoorden worden verwerkt en geanalyseerd en op 24 september aangeboden aan 80 genodigden. Zij gaan in vier groepen uiteen en in dialoog over de resultaten van de enquête. Ze komen op basis van dit gesprek tot een verzoek aan elke werkgroep. De werkgroepen bespreken in hun eerstvolgende vergadering dit verzoek en zetten een actieplan op.

Duur enquête

Voor het invullen van de enquête vragen we 10 minuten van je tijd.

Privacy

De gegevens worden anoniem verwerkt en geanalyseerd en na de bespreking op 24 september vernietigd.

Doe mee en ga op 14, 15, 16, 17 en 18 september naar Trefpunt